Örülhetnek az ASTRA ügyfelei

Visszaigényelhetik a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójukat az ASTRA Biztosítótól már távozott, de befizetett díjuk egy részét elveszítő ügyfelek. Az összesen mintegy 300 millió forintnyi visszajáró adó a NAV tegnapi naptól elérhető nyomtatványán igényelhető vissza - áll a Biztosítás.HU alkuszi portál közleményében.

Ismert, hogy az augusztusban csődbe ment ASTRA Biztosító azzal a feltétellel engedte el - azok biztosítási évfordulóját megelőzően - ügyfeleit más biztosítótársasághoz, hogy nem fizeti vissza számukra az általuk már előre befizetett biztosítási díjakat és a szintén beszedett 30%-os mértékű baleseti adót sem. Az ASTRA fenti magatartása ellenére azonban - a NAV intézkedésének köszönhetően - úgy tűnik, hogy a baleseti adót mégis visszakaphatják az ASTRÁ-tól már távozott ügyfelek.

Mit kell tenned?

A NAV közleményt adott ki, melyben leírja, hogy mit kell tenniük az ASTRA Biztosító volt ügyfeleinek ahhoz, hogy a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójuk azon időszakra vonatkozó részét visszaigényelhessék, melyre a kötelező biztosítási díjat (és természetesen ezzel együtt a baleseti adót is) előre megfizették, de a szerződés idő előtti megszűnése miatt már nem kaptak érte biztosítási fedezetet.

Az adóhatóság a minél gördülékenyebb ügyintézés érdekében „BAV” elnevezéssel nyomtatványt rendszeresített, melyet az ügyfelek a hozzá tartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthetnek az adóhatóság honlapjáról és a kitöltött dokumentummal kezdeményezhetik a részükre visszajáró adó visszaigénylését.

További részletekhez kattintson ide: TőzsdeFórum

 
Örülhetnek az ASTRA ügyfelei

Hírlevél megrendeléseÁrfolyamok

Any data to show