Szerdáig szabadulhat az Astra Biztosítótól

Szerdán éjfélig szabadulhatnak közös megegyezéssel a becsődölt Astra Biztosítótól az ügyfelek. Ha valaki nem lép, könnyen beleragadhat a bizonytalan román felszámolási eljárásba. Eddig az ügyfelek kevesebb, mint fele lépett. Közben törvényt módosítanának az Astra miatt.

Igyekezniük kell az Astra Biztosító ügyfeleinek, ha tiszta biztosítási jogviszonyt szeretnének, és ezért közös megegyezéssel szabadulnának a fizetésképtelenség miatt felfüggesztett biztosítótól. Az Astra levelet küldött minden ügyfelének, ami az Astra Fióktelep részéről előzetesen aláírt megállapodást is tartalmaz a díjjal fedezett, még le nem járt évfordulójú biztosítási szerződés 2015. szeptember 30-i hatályú, közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.

Az ügyfeleknek csak alá kell írniuk a megállapodást, és levélben vagy a dokumentum beszkennelésével elektronikus levél csatolmányaként mihamarabb vissza kell juttatnia az Astra Fióktelep által a levélben megadott elérhetőségek valamelyikére. A Netrisk.hu adatai szerint vasárnap estig az érintetteknek mindössze 48 százaléka élt ezzel a lehetőséggel.

Az online biztosításközvetítő portál az Astránál kötött összesen mintegy 160 ezer kgfb-szerződés 15 százalékát kezeli. E minta azt mutatja, hogy az érintett ügyfelek 52 százaléka még a szerda éjféli határidő előtt 3 nappal is halogatta döntését. Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója elmondta: minden Astra kötelezővel rendelkező autósnak azt ajánlják, hogy feltétlenül éljen a lehetőséggel, és vigye át másik biztosítóhoz a kgfb-szerződését.

Aki nem így tesz, igen nehéz helyzetbe kerülhet: a jogszabályok értelmében ugyanis károkozás esetén a károsult közvetlenül a károkozótól is követelheti a kár esetenként milliós nagyságrendet is elérő összegét. A cég tapasztalatai szerint az eddig váltók harmada nem a számára legolcsóbb kötelezőt kötötte meg, hanem más szempontokat is figyelembe vett.

Korábban a Biztosítas.hu arra figyelmeztetett, hogy az ügyfeleknek lényegében muszáj élniük szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségével.

További részletekhez kattintson ide: Az én pénzem

Szerdáig szabadulhat az Astra Biztosítótól

Hírlevél megrendeléseÁrfolyamok

Any data to show