Ott van életveszély, ahol nem is várnád - csak óvatosan otthon!

A baleseti híreket hallva az embernek könnyen az az érzése támadhat, hogy percenként történik valami baj, sajnos azonban a helyzet ennél is rosszabb: Magyarországon évente közel 690 ezer – azaz 10 perc alatt országszerte átlagosan 13 –, orvosi ellátást igénylő baleset történik - írja a Profitline.hu a Vienna Life Biztosító blogjára hivatkozva.

Kutatás: egy baleset rémisztőbb, mint a munkahely elvesztése

A Vienna Life Biztosító idén tavasszal elvégzett felmérése során arra keresett választ, hogy mennyit tesznek meg az emberek a saját biztonságuk és családjuk megóvása érdekében. A 617 válaszadó 21,7 százaléka nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy „eleget tesz-e saját és családtagjai biztonságáért”.

A kutatásból azonban az is kiderült, hogy az emberek sokkal jobban félnek egy váratlan balesettől, mint a munkahelyük elvesztésétől. Arra a kérdésre, hogy mitől tart leginkább, az összes megkérdezett 40 százaléka válaszolta a balesetet, és csupán 12,8 százaléka az állása elvesztését.

Otthon a legveszélyesebb

A Vienna Life Biztosító által megkérdezett 617 ember 56 százaléka szerint a közutakon történik a legtöbb baleset. Az igazság ezzel szemben az, hogy otthoni balesetekben több mint kétszer annyian halnak meg évente, mint a közúti közlekedési, a vasúti, a vízi és a légi balesetek során összesen. Míg ugyanis utóbbiak során a KSH adatai szerint 2014-ben 741 ember veszítette életét, addig otthoni balesetek következtében 1726 ember hunyt el.

Az adatok szerint ráadásul a legtöbb baleset a háztartásokban mindennaposnak számító tevékenységek végzése közben éri az embereket. A leggyakrabban esés, mérgezés, égés, vágás vagy fulladás okoz balesetet az otthonunkban. Ha kíváncsi arra, hogyan kerülheti el a legtöbb balesetet, vagy mit csináljon, ha mégis bekövetkezik a baj, olvasson tovább!

További részletekhez kattintson ide: Biztosítási Szemle

 
Ott van életveszély, ahol nem is várnád - csak óvatosan otthon!

Hírlevél megrendeléseÁrfolyamok

Any data to show