Felrobbant a lakáshitelek piaca

Szinte nem akad bank, ahol augusztusra ne változtak volna a lakáshitelek feltételei. Kedvező, de azért kellemetlen módosítás is akad. A kamatok alsó szintje már az egykori állami támogatott kölcsönöket, sőt az előző rendszerben kínált (amúgy dicstelen véget ért) kedvezményes lakáshiteleket idézi. Észnél kell lenni, mert a kínálat érzékelhetően folyamatos mozgásban van.
 

Alig akad olyan hitelintézet, amelyik nem változtatott lakáshitelein augusztus elsejétől. A hitelek költsége majdnem mindenütt csökkent, bár ez elsősorban nem a bankok döntése, hanem a jegybank lépése miatt tovább zuhanó kamatok következménye. Nem egy bank külön lépett is. Nem mindig a potenciális adósok javára.

Az FHB a legkedvezőbb kamatot 0,25 százalékponttal emelte, így a legkisebb hiteldíj (THM) is magasabb lett. Az elérhető kamatkedvezmények maximumát közben 0,35-0,6 százalékponttal csökkentették. A K&H mostantól 0,2 százalékpontot enged a kamatból a prémium után logikusan a privátbanki szolgáltatásra szerződött ügyfeleinek is.
 

A Gránit Bank a lehetséges hitelhányadot emelte meg. Az igényelt kölcsön így a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének már 80 százaléka lehet a korábbi 75 százalékkal szemben. Hitelkiváltás esetén ennél magasabb értéket is lehetővé tesznek, de arra nem árt gondolni, hogy szeretne-e valaki olyan hitelt, aminél a törlesztő évente négyszer változhat. (A Gránit ugyanis háromhavi kamatperiódusú lakáshitelt nyújt.)


Az utóbbi időben egyéb változás is akad. A Budapest Bank (BB) belépett a hosszabb időre fixált kamatot kínálók csoportjában. Már tíz évre is „bebetonozható” itt a kamat. (A lakáshitelek friss kínálatát itt nézheti meg.)

További részletekhez kattintson ide: Az én pénzem

 
Felrobbant a lakáshitelek piaca

Hírlevél megrendeléseÁrfolyamok

Any data to show