Itt kaphatsz 10 százalék feletti hozamot a pénzedre

A siralmas betéti kamatok között kiemelkedően jól mutat a lakás-takarékpénztárak 10 százalék feletti ajánlata. Az állami támogatásnak köszönhetően a legrövidebb, közel négyéves megtakarítási időszakra évi 12 százalék körül fial az ügyfelek pénze. Cserébe csak lakáscélra lehet a pénzt felhasználni, és az előírt várakozási időt is ki kell tölteni.

Soha nem emelkedett ki ennyire a befektetések közül a lakástakarék-pénztárak hozama, ugyanis az állami támogatásnak köszönhetően garantáltan 10 százalék felett hozhat a megtakarítók pénze, ami többszöröse nemcsak a legmagasabb,akciós betéti kamatoknak, hanem a lakossági állampapír-hozamoknak is. Ráadásul sem a 16 százalékos kamatadó, sem a 6 százalékos egészségügyi hozzájárulás (eho) nem terheli a hozamot, így valóban ekkora nyereség üti a megtakarítók markát. A rendkívül kedvező ajánlat az állami támogatásnak köszönhető. Cserébe csak lakáscélra fordítható az így felhalmozott összeg, igaz ezen belül széleskörűen a felhasználható.

A lakás-takarékpénztári konstrukció lényege, hogy az ügyfelek több éven keresztül előtakarékoskodnak, a befizetésekre az állam 30 százalékos, de legfeljebb évi 72 ezer forintos támogatást ad. Így a maximális állami támogatás havi 20 ezer, azaz évi 240 ezer forintos befizetéssel érhető el. Az előtakarékoskodás végén pedig nemcsak a kamattal és állami támogatással növelt összeghez juthatnak hozzá, hanem kölcsönt is kaphatnak. Ma már a megtakarításra adott kamat meglehetősen alacsony - évi 0,5 százalék -, akárcsak a piaci kamatok. Viszont az állami támogatásnak köszönhetően a legrövidebb, négyéves megtakarítási idő alatt 10,56 – 10,93 éves kamat érhető el. A leghosszabb, tízéves megtakarítási időnél az EBKM 4,5 százalék körül alakul. 

Jelenleg négy lakástakarék-pénztár működik a piacon: az OTP Lakástakarék, a Fundamenta-Lakáskassza, az Erste Lakástakarék és az Aegon Lakástakarék.

További részletekhez kattintson ide: az én pénzem

 

 

Itt kaphatsz 10 százalék feletti hozamot a pénzedre

Hírlevél megrendeléseÁrfolyamok

Any data to show